ЗабавлениеНовиниПод небето

Kотка постави нов световен рекорд за силно мъркане – ВИДЕО

Бела, 14-годишна котка от Хънтингдън, Кеймбриджшър, подобри световния рекорд на Гинес (GUINNESS®) за най-силно мъркане на домашна котка. То е с удивителните 54,6 децибела, което се равнява на звука от врящ чайник.

Никол Спинк, гордата собственичка на Бела, казва„Винаги сме знаели, че Бела мърка много силно – дори се налага да увеличаваме звука на телевизора, за да го чуем през нейното мъркане – и то винаги след хранене. Когато видяхме, че рекордът за най-силно мъркане в света е в процес на издирване, знаехме, че трябва да предложим Бела, и сме много доволни, че го направихме! Всички сме изключително развълнувани, че Бела подобри световния рекорд. Тя е част от нашето семейство от много години – обичаме я безкрайно и се гордеем с нейното постижение.“

След строг процес Световните рекорди на GUINNESS® регистрираха опита на Бела да подобри съществуващия рекорд и след перфектното ѝ представяне нямаше съмнение относно резултата.

Дейв Уилсън, официалният съдия на Световните рекорди на GUINNESS®, който наблюдава опита на Бела да счупи рекорда, отбеляза: „Винаги е вълнуващо, когато има потенциал за нов световен рекорд, затова очаквахме с нетърпение да видим дали Бела ще успее да го направи. Поставихме записващите устройства, след което Бела се настани на любимата си възглавница и започна да мърка. Резултатите бяха очевидни веднага – Бела счупи рекорда за най-силно мъркане в света!“

Вижте как Бела счупи световния рекорд във видеото.

А каква е тайната за успеха на Бела? От WHISKAS® твърдят, че това са техните рецепти, чиято мисия е да накара всички котки да мъркат повече. Когато компанията разбира, че Бела е нейна почитателка, брандът се заема да провери дали рецептите му наистина могат да ѝ помогнат да счупи рекордите на Гинес и да си осигури престижната титла за най-силно мъркане.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина