АктуалноБизнесВластГрадътИзбориНовиниРазследване

Временната комисия за Панаира ще заседава във вторник

Първото заседание на Временната парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства около пълзящата приватизация на Пловдивския панаир от 2016-та година насам, ще се проведе на 24-ти януари – вторник. Това съобщи избраният за неин председател – депутатът Румен Йончев от „Български възход“.

Припомняме, че комисията за обследва поемането на контрола от Гергов в Панаира бе ситуирана на 18 януари, а за нейни членове НС определи депутатите: Бранимир Балачев и Радомир Чолаков от ГЕРБ, Никола Минчев и проф. Христо Даскалов от „Продължаваме промяната“, Рамадан Аталай и Танер Али от ДПС, Коста Стоянов и Ангел Георгиев от „Възраждане“, Румен Гечев и Иван Петков от БСП, Йордан Иванов и Кремена Кунева от „Демократична България“ и Александър Николов от „Български възход“.

По думите на Румен Йончев пред радио Пловдив всички те ще изслушат Министерството на икономиката и ръководствата на общините Пловдив и Варна, за да се разбере как се е стигнало до последната сделка с акциите на Варна в панаира. 

Той призна, че не разполагат с много парламентарно време, заради политическата криза в страната и коментира, че подобни комисии се правят само преди избори и затова той очаква опити работата ѝ да бъде използвана с предизборна цел. 

Пловдивският народен представител от ДБ Йордан Иванов излезе с пост днес във Фейсбук по темата. Той се спира на коментара си от трибуната на Народното събрание:

“ Запознах народните представители с фактологията по превземането на Пловдивския панаир от Георги Гергов от 2016 г. до днес. Поисках и отговори на някои важни въпроси:

Били ли са притискани кметовете Иван Портних, Иван Тотев и Здравко Димитров?

Давани ли са оказания как да гласуват общинските съвети на Варна и Пловдив?

Каква е вредата в обществен и репутационен план за държавата, когато 352 хил. кв. м. в централна градска част на Пловдив се подаряват на почетния консул на държавата, обявена от демократичната общност за агресор?

Повече може да гледате във видеото:

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина