Окончателно: Габриела Медарова остава с мярка парична гаранция

Темида

 

Делото за потрошените автомобили ще се гледа по съкратеното съдебно производство

22-годишната пловдивчанка Габриела Медарова, която удари 10 паркирани автомобила в Кючук Париж преди няколко месеца с управлявана от нея кола и прекара в ареста повече от 2 месеца, вече е с окончателно определена мярка за неотклонение.   

Припомняме, че срещу нея са повдигнати общо 4 обвинения, за шофиране в нетрезво състояние, след употреба на канабис, за нанесени значителни материални щети, както и, че няколко дни след този инцидент е нанесла лека телесна повреда на друг човек.

Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което мярката за неотклонение на подсъдимата Габриела Медарова е изменена от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 5000 лева.

Окръжният съд намира, че първоинстанционният съд е постановил обоснован и правилен съдебен акт, който съответства на обстоятелствата в производството по чл. 270 от НПК. Правилно е изменена мярката за неотклонение на подсъдимата в парична гаранция, като по вид и размер /5000 лева/ тя е напълно адекватна на събраните до момента доказателства по делото, личността на подсъдимата, срока на задържането и етапа, на който се намира наказателното производство – внесеното обвинение за разглеждане на делото в съдебна фаза.

Определението е окончателно.

Защитата на Габриела изтъкна отново, че тъй като тя признава вината си по всички обвинения, ще иска делото да се гледа по съкратеното съдебно производство. 

То е насрочено в разпоредително заседание на 3 септември 2018 г.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.