Ученици в Пловдив започват да рециклират

Под небето

ЕКОПАК България и община Пловдив с нов проект за учениците от район „Тракия“ и район „Централен“ – „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно“

Проектът беше представен на работна среща с директори на училищата на 7-ми октомври. Бяха обсъдени и конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие, както и конкретни стъпки за реализирането им в гр.Пловдив.

За всички ученици от подготвителен до 8-ми клас в участващите училища са предоставени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра на адрес http://www.ecopack.bg/game/. Там те ще отговарят, заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда. 
Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола с много предметни награди –  таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети Технополис за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Наградите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 30.10.2015 г.

Проектът „Стани Екогерой!“ ще се проведе в периода 7 – 27 октомври 2015 г. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.