Ученици организират ревю в Дома на културата

Под небето

Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров”, съвместно с Центъра за кариерно ориентиране – гр. Пловдив, организират за четвърта година изложба-ревю „Творчество от текстил и кожа”.

В Дом на културата „Борис Христов” на 21.04.2016 г. от 15,00 часа по червения килим ще дефилират възпитаниците на гимназията.  Те ще представят пред публика изработени от тях модели на кожени дрехи, чанти, колани и тениски, които са  проектирани на компютър и отпечатани в Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров”.

Форумът „Творчество от текстил и кожа”, който се организира съвместно с Центъра за кариерно ориентиране – Пловдив, има за цел  популяризиране на професионалното образование чрез осъществяване на училищни форуми по кариерно ориентиране по проект  „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”.         

Училищният форум по кариерно ориентиране, организиран от ПГКИТ „Д-р Иван Богоров”–Пловдив, има за цел да стимулира мотивацията на учениците за лична изява,  уменията им за презентиране и да направи достояние на  обществеността резултата от труда  на учениците по време на учебната и производствената им практика.       

Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров” гр. Пловдив има традиции в обучението на моделиери на кожени изделия и дизайнери на тъкани, които са намерили професионална реализация в модната индустрия. През учебната 2016/2017 година за първи път в региона в училището ще има прием по професия „Моделиер-технолог на облекло” със специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от кожа”.

В специалностите, застъпени в училището, активно се изучават изобразително изкуство, живопис, композиция на текстилната рисунка и др. Творческото развитие на учениците е на първо място.

Възпитаници на ПГКИТ «Д-р Иван Богоров» са печелили призови места на модни конкурси и състезания от национален, регионален и международен характер. Девизът на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров” – гр. Пловдив, е „Модата – въображение без граници”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.