Под небето

Супермен иде в Пловдив за 1 юни

Пловдивските малчугани тестват дарбите си на общоградски фестивал

Image title
Безплатни занимания за децата в творчески работилници са подготвили организаторите на първия детски летен фестивал “Аплодисменти”. На 31 май и 1 юни Община Пловдив ще помогне на  родителите да тестват интереса на децата към извънкласни занимания и да изберат подходяща школа.  В творчески работилници от 10 часа на площад Централен малчуганите ще могат да научат английската азбука с помощта на кукла или да тестват нивото на познание по западния език.  В друга работилница децата ще пробват художествените си заложби на място. Танцуващи статуи ще ги привличат  да научат различни танцови стилове като получават награди. Театрално ателие и демонстрации по фотография ще помогнат на родителите да открият скрити артистични дарби в децата си. За първи път на открито в работилницата по бойни изкуства малчуганите ще могат да получат ценни инструкции за самозащита..  Чрез спорт и изкуства в друго ателие ще борят стреса у децата. На място ще  демонстрират и  забавната игра за стрелба с цветни бои-Пейнтбол. В истинска кола децата ще учат как сами да поставят обезопасителен колан и как да се возят безопасно в лек автомобил.
Творческите работилници са част от редицата изненади на първия детски фестивал „Аплодисменти” за Празника на детето. В двата фестивални дни над 600 деца от детски градини и школи ще се представят на сцената с песни и танци.  Пловдивският Роналдиньо- Красен, както и всички приятели от певческата школа, в която учи и Боги от „България търси талант” също ще поздравят публиката. 18-метрова торта с анимационни герои, най-голямата пица в града, цели бусове пълни с лакомства, напитки, балони, сувенири, детска козметика и електронни играчки са само част от изненадите за участниците и публиката на фестивала.
Всички се надяват времето да е благоприятно, за да може огромният въздушен балон на клуб „Адреналин” да се издигне и да разпръсне жизнерадостни детски рисунки като „Дъжд от щастие” над  Пловдив.
Супермен, Шрек, истинска принцеса и дузина други приказни герои с вълшебни костюми ще се грижат за доброто настроение на гостите на фестивала, а на сцената ще разиграват забавни игри и томболи с награди любимците на детската публика Кака Арина и Стефан Лозанов.
Празникът на детето е под патронажа на кмета Славчо Атанасов. От Общината се надяват той да се превърне в традиционен форум за изява на децата на Пловдив. Генерален спонсор е BLIZOO, с подкрепата на верига „Пикадили”. Концепцията на събитието е на творческия тандем Лили Бързева и Коко Шопов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина