Под небето

Румънска ска банда заплашва с нон-стоп парти на „На тъмно” сцената на Spirit of Burgas

Image title
Popa Sapka е една от изненадите, които организаторите на „На тъмно” сцената подготвят в рамките на фестивала Spirit of Burgas. Изключително интересната банда от Румъния пристига за участие на втората вечер от музикалния маратон край морето. Съседите определят стила си като „балкански поп-ска” и твърдят, че колкото и парадоксално да звучи, този стил в момента е много популярен извън границите на Балканите. 
Popa Sapka се събират в Тимишуара през 2008 година и до момента са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете на бандата са истински коктейл – смесват румънски, английски, руски,  гагаузки, молдовски и дори български речетативи в парчетата си. За българските елементи спомага и българският произход на вокалиста на формацията – Дима Бодарев.
Атрактивната банда се слави и с нещо, което на българската публика със сигурност ще се хареса – много е трудно да ги спреш, почнат ли да свирят веднъж! „Ще заформим едно наистина лудо шоу, повлияно от духа на Балканите! Можем да обещаем нещо със сигурност – няма да можете да се спрете да пеете и танцувате с нас! Гарантираме ви!” – твърдят момчетата от Popa Sapka.
Popa Sapka може да видите и чуете на 14 август 2010 на „На тъмно” сцената на фестивала.
Тази година всяка една от фестивалните вечери в програмата на „На тъмно” е тематична. През първата (13 август) артистите са обединение под мотото „Рunk & Ska Night”, през втората (14 август) –  “Ethno & Alternative Happy night”, а третата (15  август) –  “Punk is not death in BG”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина