Нов лъчетерапевтичен комплекс за близо 10 милиона в Пловдив

Под небето

Новото медицинско оборудване за онкоболни от цяла Южна България
 
Така трябва да изглежда новият комплекс
Така трябва да изглежда новият комплекс
Старт на проект за изграждане на модерен лъчетерапевтичен комплекс към Комплексния онкологичен център- Пловдив обявиха експерти от общината днес. Инвестиционният проект е на стойност 9 942 547,88 лв, като 6,5 милиона от тях са безвъзмездна финансова помощ от управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“- Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Бенефициентът по проекта- Община Пловдив участва с 3 442 547 лв. 15 процента е съфинансирането от националния бюджет. Основната цел на проекта е да се подобри и модернизира здравната инфраструктура на Комплексния онкологичен център с Image title
въвеждане на модерно медицинско обслужване за прилагане на високотехнологични болнични дейности по отношение на диагностиката и лечението на злокачествени заболявания, обяви зам.-кметът по общинската собственост Димитър Кацарски. Предвидено е изграждането на нова модерна сграда и доставка на високотехнологична апаратура, която да може да приеме нуждаещите се от жизненоважни процедури онкоболни.
 
6 милиона е цената на оборудването. Апаратурата е твърде специфична и изграждането на сградата ще се съобрази с нея, обяви Главният инженер на общината Йордан Калев. Без техника няма да можем да помогнем на хората. През 2010 демонтирахме старата апаратура, която не отговаряше на изискванията. Сега за много онкоболни този проект е жизненоважен, подчертаха специалистите от онкото, обезпокоени, че столична фирма обжалва процедурата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.