Катуница не е забравила и не е простила!

Под небето

Имотите на Рашкови като рушащи се затвори, ръждясват и буренясват 3 години след войната в селото

Почитат Ангел и Павел с голямо събитие на 21 септември и шествия на 23 и 24

Така изглежда палатите на Рашкови днесКатуница не е забравила и не е простила! Фамилията, почернила селото ни очевидно е не помни случилото се, на Рашкови въобще не им пука, а и затвора не ги учи. Но ние помним и ще продължава да ни пука. С такива настроения катунци се подготвят за третата годишнина от събитията в селото, които възпламениха държавата през септември 2011-та. Страстите там продължават да парят, тъй като споменът за двете момчета, загинали на една и съща улица никога няма да се разсея. Постоянно нещо ни дърпа в сърцата и душите. Почти всеки ден минаваме през паметника на двете момчета, говорим за тях, липсват ни. Май с времето се усилва. Както и чувството за несправедливост, за липса на правосъдие, за липса на правда, за липса на морал, за липса на държава. В крайна сметка нещата не са се променили кой знае колко- децата са мъртви и докато ние ходим по гробовете им, Рашкови карат скъпите си коли и се правят на императори в Пловдив, и ежедневно пристъпват правилата, замислен пред Под тепето бе Веселин Христов. Той разкри, че Катуница отново ще се поклони пред загубените два млади живота. Голямото събитие ще е на 21 септември, неделя, когато на стадиона в селото ще бъдат поканени всички, съпричастни с катунци в последните три години- много хора от цялата страна, сред които футболни привърженици и рокери. Предвидени са два футболни мача и демонстрация на карате клуба, в който играеше Ангел. Традиционните вече шествия „Няма да забравим, няма да простим” ще се организират на 23 и 24- дните, в които първо Ангел, а после Павел загубиха животите си. Събираме се не да мъстим, а да дадем знак, че помним, допълни Христов.

Като паметници на дерибейството и бунта, който то предизвика, стърчат днес в Катуница палатите на Рашкови. Докато Киро гледа света зад решетките на пловдивския арест след пореден сблъсък със закона, именията на фамилията му са се превърнали в малки рушащи се затвори, обградени от ръждива ограда. Само дето вътре няма лишени от свобода. Ясно личат черните овъглени петна от палежите, излелият се хорски гняв, беззаконието- няколко от постройките бяха съборени като нерегламентирани градежи преди повече от година.  

 

 

Споделете ни във:

3 коментара за “Катуница не е забравила и не е простила!

  1. Всички които ще се съберем на тези дни,знаем защо сме там,защото искаме да покажем че никога няма да бъдат забравени,ще се постараем и децата ни един ден да ги почитат и да знаят истината която е само една!!!!! Няма сила на света която да запълни кратера в сърцата ни който се отвори след загубата на приятелите ни!!!!! НЯМА ДА ПРОСТИМ!!!!!!!

  2. Уважавайте паметта на загиналите момчета и не плюйте по почернените им роднини! Нека всички помним! Всеки, който има дете, знае стойността му и трепва само при мисълта за загубата му!

  3. da si kupiqt baloni ,da dokarat i mnogo sergii na 21 22 23 24 ,i da go obarnat na sabor ,,kakto go i napravixa ,i texnite kashti da izgoriqt , i veselin xristov ne spriq da se oblajva ,parite ot kravninata zashto ne gi podarixa na detcki domove .ili shte si gi vlojat vav biznes .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.