Кръстю Лафазанов: Утре откриваме Сцена на кръстопът, но къде е сцената?

Гласове

Сменя шест чиновнически кожи в Сако от велур

Пиесата на Стратиев оживява отново утре като призив за пробуждане, тъй като е чудовищно актуална и днес, 30-години по-късно 

Когато загубим чувството за срам, българската ламя става годзила, каза режисьорът Борис Панкин

Шест чиновнически кожи за ролите на шест различни злодеи зад бюра ще смени големият Кръстю Лафазанов утре вечер в Дома на културата. Той ще играе лошият държавен служител в целия му спектър в спектакъла Сако от велур по пиесата на Станислав Стратиев на режисьора Борис Панкин.  С предпремиерата на новото заглавие на пловдивския театър ще се открие и фестивалът Сцена на кръстопът. Освен режисурата Панкин е автор и на мултимедийната концепция, реализирана от художника Калоян Панов- Паното. Артистичният отбор, който утре публиката ще има шанса да види, е меко казано пъстър- добрите герои са Тони Минасян и съпругата на Лафазанов- Елена Начева. На сцената ще излязат още директорът на Драмата Кръстю Кръстев, Тодор Дърлянов, Димитър Банчев, Красимир Василев, Мария Генчева, Елена Кабасакалова, Симеон Алексиев, Светлана Мановска, Димитър Димитров, Тодор Генов, Иванка Димитрова, Елица Захариева, Тихомир Кутев, Вангел Апостолов. Най-малкият актьор е Александър Секулов- младши.

Утре ще видите история за една хипертрофирала държава, в която живее един нормален човек. Темата е изключително актуална и днес. Сами ще прецените дали нещо се е променило в сблъсъка между действителността от преди 30 години и настоящето, каза драматургът Александър Секулов и сякаш сам подсказа какво ще открием. Разлика няма!

Цялата статия за комика може да прочетете в КАПАНА.БГ.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.