Язовирите в Пловдивска област под контрол

Под небето

Image title
Няма основание за притеснение относно състоянието на язовирите в Пловдив област, стана ясно на днешното заседание на Кризисния щаб в Областна администрация – Пловдив,  свикан от областния управител Здравко Димитров . От общо 67 потенциално опасни язовири в областта  миналата седмица са били щателно проверени 40. Констатирано е, че те са в добро техническо състояние  и са с наполвина пълни обеми. Само в два – в Съединение и Първомай  имат проблем с изпускателите, но преливниците им работят нормално и няма основание за тревога. Във всички проверени язовири има нужния свободен обем, който да поеме притока от топенето на снеговете, увери Стефан Попов – началникът на язовирен район Въча, един от главните инспектиращи водоемите. Тази сдемица ще бъдат проверение язовирите в Раковски и Калояново.
По почистването на река Въча се работи непрекъснато, увери кметът Атанас Калчев. Много работа вече е отхвърлена, с част от изкопаното дори е укрепена  подпорна стена по реката.
За река Чая се чака финансиране, за да бъде започнато почистването от растителност.В момента специалисти на Напоителни системи работят по реката в поречието около с.Ягодово, където правят корекции на течението.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.