ЕГ „Пловдив“ отново в топ 10 в България

Под небето

Директорът Николай Радев сподели вълнението си в социалните мрежи

88% от зрелостниците са постигнали най-високото ниво на немската езикова диплома.

Районният прокурор Гергана Мутафова и Областният управител Здравко Димитров отличиха изявени абитуриенти на церемонията по дипломирането

Поредният успешен випуск на Езикова гимназия „Пловдив“ получи своите дипломи. Директорът Николай Радев изтъкна, че и тази година елитната гимназия е сред най-добрите в страната с едни от най-високите резултати от зрелостните изпити, а 88 процента от випускниците, които се явили на изпитите за немска езикова диплома DSD,  са постигнали най-високото ниво – С1 на всички компоненти.

Директорът не скри гордостта си и в социалните мрежи. „290 калпазани!“ нарече абитуриентите Радев. „Среден успех Отличен 5.53 на матурите! 45 шестици! Отново в Топ 10 в България! Днес разбрах една реклама, че хората не могат да разберат защо човек е щастлив! Благодаря Ви за усмивката, която не мога да прибера  и скритите сълзи от радост и гордост от учителите и учениците от випуск 2017.“

Припомняме, че две от езиковите гимназии под тепетата са в Топ 10 в България по оценки от матурата по български език и литература. Руската е на пето място с успех 5,51, а Английската е на десето с 5,42. Гимназия „Пловдив“ е и на девето място по успех на втората матура – 5,63. Средният успех в Пловдивска област на матурите по всички предмети е 4,35. Това е с 5 стотни повече от миналата година. Най-висок е успехът  по чужди езици.

Областният управител Здравко Димитров връчи дипломите на зрелостниците завършили с пълно отличие, които получиха и грамоти за високите си постиженията. Областният управител им пожела на добър час и светъл старт в живота. Той каза, че не се съмнява в бъдещите успехи на зрелостниците и е убеден, че те никога няма да забравят училището, което им е дало стабилна основа. „За мен е привилегия да бъда с вас на този ден, в който получавате старт в живота. Бъдете успешна част от елита на Английската гимназия, чиито възпитаници са по всички краища на света“ завърши Здравко Димитров.

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, която е председател на Обществения съвет на училището и е бивш възпитаник на ЕГ, връчи грамоти на изявените състезатели от отбора по волейбол, които станаха първи на Ученическите игри.

Отличничката Галина Ангелова отправи благодарността на випуск 2017 към класните ръководители, учителите и ръководството на ЕГ „Пловдив“.

Споделете ни във:

1 thought on “ЕГ „Пловдив“ отново в топ 10 в България

  1. Нека не забравяме, че до миналата година Английската гимназия беше в топ пет. Тазгодишната новина не е радостна, както се опитвате да я представите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.