„Дон Карлос“ откри Opera Open

Под небето

Стартира Летния фестивал Opera Open
За едно грандиозно откриване на прекрасното лятно преживяване бе поканен голямото име на световната оперна сцена – Орлин Атанасов. Диригент на музикантите от Пловдивската държавна опера бе италианецът с българска душа – Лучано ди Мартино.
Музикалният фестивал ще продължи два месеца, в които ще можете да се насладите на гласове и музика както от българската, така и от международната сцена. Очаква се посетителите на събитието да надхвърлят 10 000 души. В афиша са включени известните опери на Верди „Трубадур” и „Аида”, премиерата на „Кармен”, която е  дело на международен екип от Испания, Италия и САЩ. Сред изпълнителите са солисти от Арена Ди Верона, Ла Скала, Болшой театър и Метрополитън. 
Както откриването, така и останалите концерти ще се проведат на сцената на Античен театър Пловдив. Организаторите информираха, че при лоши метеорологични условия, събитията няма да променят дестинацията си. Има запазени резервни дати за Античния театър, за да могат зрителите да се насладят на прекрасните звуци и акустика в атмосферата на античната обстановка.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.