Под небето

Борисовата градина, 4 май

Gendo, www.vevesti.com

Image title
Всекидневен бюлетин за премиерските и други обществено-политически изяви
Невъзможното се случи! Цветанов изпревари по рейтинг Борисов. Това е потресаващата новина от днес в кулоарите на отечеството.
Дълго търсех необорим пример за лъжите на социолозите и най-сетне те самите ми го дадоха.
Ама как така някой ще изпревари Бойко по рейтинг бе, вие чувате ли се какви ги плещите. Това е физически невъзможно. Бойко е като един фарад (мярка за електрическия капацитет на проводник) Единицата е най-високото и не може да бъде достигнато. Всички останали се измерват в нано, микро и т.н. фаради.
Обаче обяснение все пак има. Даже две. Първото е, че всъщност Бойко имал два рейтинга и във всеки момент единият бил по-голям от другия. И понеже с Цецо са си сол-пипер, само си ги разменят. Нищо чудно при някое утрешно изследване Бойковия отново да рипне нагоре, както беше при вчерашното (на „Галъп, б.а.) Но при днешното – това са резултатите.
Второто обяснение също не е за пренебрегване. Осведомени източници, пожелали пълна анонимност коментират, че изследването било проведено не чрез социологически анкетни карти, а чрез призовки, подписани лично от вътрешния министър. Върви отговаряй после, че не го уважаваш.
Другата фундаментална новина от днес е, че бюджетът се хванал за зелено. Иначе казано през април сме били на плюс с над 217 милиона лева. Това, за съжаление, го казва финансовият министър Симеон Дянков. Вчера не беше така. Утре също може да не е така. Както писах по-горе, днес – това е резултатът.
Нищо, че печени данъкоплатци викат: „Ами как няма да бъде, нали през април се събират изравнителните вноски по данъчните декларации, имотните данъци и т.н.
Свършвало агнешкото по Гергьовден, тръби бдителната преса. „Няма страшно“, отговарят от земеделското министерство. Като видим, че свършва, ще внесем от Австралия. Да, бе, и за да стигне навреме ще ни го пратят по мейла.
Исках да кажа, че нашето вносно агнешко може да дойде и за Димитровден. Но пък по Димитровден ще започнем да се оглеждаме за размера на прасето и цвета на пържолата. Тогава пък ще свърши свинското и може да внесем малко от Кувейт. Нали за там изнасяхме агнешко по Татово време? Иначе животновъдството ни е муци.
А Би Би Си да вземе и да излъчи едно изследване на университета в Монреал, според което децата оглупявали от гледане на телевизия. За Монреал може и да е вярно, но тук не важи. Тук телевизията започва с Бойко и завършва с Цецо. Или обратното. По средата – нещо като обедния сандвич – Първанов с филе от Станишев. Или обратното.
За десерт – семеен Биг Брадър в салона за душевните воайори и Шоуто на Слави в клиниката за оперирани от чувство за хумор.
За малко да забравя турските сериали.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина