80 души уважиха откриването на МИКЦ Пловдив

Под небето

www.mediacafe.bg

Image title
МИКЦ Пловдив (Младежки информационно-консултантски център) бе официално открит вчера под един от хълмовете в града. На скромното, но интересно представяне на Центъра присъстваха над 80 човека, повечето от които представители на младежки организации, студентски съвети, институции свързани с младежките дейности и сдружения.

Общината бе представена от зам.кмета по Младежките дейности г-н Георги Титюков. Официални гости на събитието бяха Радостина Раданова и Мануела Радева от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, както и Кирил Търпов директор на фондация „Пловдив – европейска столица на културата 2019″. На представянето дойдоха още студенските съвети на пловдивските университети, членове на AIESEC (най-голямата студентска организация в света), Лили Еленкова от АПАО (Асоцияция за подпомагане на академичната общност) и целия борд на НМФ (Национален Младежки Форум).

Кирил Търпов заяви, че разчита изключително много на младите хора в Пловдив, които биха били двигателя на концепцията за Европейска столица 2019 и желае Пловдив да стане един модерен център на младите. Но заедно всички трябва да хвърлят доста усилия, за да се случи всичко това, съгласиха сепредставителите на различните организации.

Председателят на най-голямото младежко обединение в България – НМФ, Веселин Илиев благодари на Георги Титюков, че застава зад идеите на младите и желаят да работят съвместно за подобряване на връзката и диалога между тях. „За нас е много важно, че Общината във ваше лице е днес тук. Това означава, че ще можем да работим за развитието на Пловдив“, каза г-н Илиев.

МИКЦ ще работи в тясно сътрудничество със студентските съвети в града, както и с младежките организации и неформални групи. Центърът ще организира и събития, като сред първите планирани са „Бизнес ден в университета“, конкурси за фотография и есе на тема „Мисия: Моят град“. Проектът за изграждането на центъра е финансиран от Националната програма за младежта на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“.

Какво представлява МИКЦ?

Това е програма, която е насочена към деца и млади хора на възраст от 14 до 35 години, младежки организации и структури. Целта й е да повиши мотивацията на младите хора за собственото им развитие, за развитието на обществото, в което живеят и за участието и реализацията им в обществения живот. Цели още да подпомогне реализацията на младежките общности и адаптивността им към европейските ценности и стандарти, както и да развие капацитета на организациите, които работят в полза на Обществото.

Сайтът Mediacafe.bg, който е част от центъра ще информира младите хора в града. По този начин те имат възможността да се включват по-активно в обществения живот.

Координати

Венета Бабикова – ръководител проект, [email protected] Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
тел. 0894 654 958
Адрес: Улица „Волга 24“

Снимки: Теодор Караколев

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.