Култура

Подреждат изложба с корици на „Капитал“ в Aeterna

Капитал” навършва 30 години и като част от събитията по отбелязването на юбилея си, най-голямата бизнес медия в страната подбра тридесет от най-емблематичните си корици и ги събра в изложба. От 6 юни изложбата може да бъде разгледана в галерия Аетерна в Пловдив. “Историята зад кориците: 30 години „Капитал“ разказва за хората и събитията, които промениха средата в България и оставиха следи, оказващи влияние и до днес. „Кориците са концентрирана журналистическа и медийна енергия, изстискан сок от мозък – нещо, в което се влага много усилия. Те са показателни за кратки епизоди от историята“, казва Алексей Лазаров, главен редактор на медията.

През май изложбата бе разположена в галерия DOZA в София, където премина под голям посетителски интерес. До 17 юни “Историята зад кориците” гостува на Пловдив – градът, в който се намира единствената редакция на “Капитал” извън София. Тя е отворена в началото на 2022 г. и системно поставя акцент върху проблемите и темите в града под тепетата и региона. Изложбата дава възможност на читателите от Пловдив отблизо да проследят важните епизоди в най-новата история на България, както и да споделят своите истории с журналистите.

Изложбата се провежда от 6 до 17 юни в галерия Aeterna с адрес ул. „Княз Александър I-ви“ 26 (до rock & bar „Безистенъ“ и магазин „На тъмно“). Работното време на галерията е 11:00-19:00 часа от понеделник до събота.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина