Градът

Патрули ще пазят реда на първия учебен ден в Пловдив

Община Пловдив купува видеорегистратори за Пътна полиция, затяга се контролът на пътя

Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да бъдат поставени в патрулни коли. Това стана ясно след провелата се днес среща между кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, зам.-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, шефа на ОДМВР старши комисар Димитър Балев, началника на Охранителна полиция комисар Костадин Костов, шефа на Пътна полиция главен инспектор Йордан Милушев и началника на Общинска полиция главен инспектор Тодор Боюклийски.

„Идеята е в реално време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и ние да разполагаме със записите за нарушенията им“, заяви Милушев, а предложението му беше прието от градоначалника Димитров и зам.-кмета Чонов.

Ресорният кмет по транспорт допълни, че средства за видеорегистраторите ще се търсят от бюджета на ОП „Организация и контрол на транспорта“ и в най-скоро време ще бъдат закупени.

Участниците в срещата коментираха и предприетите мерки за безопасност по пътищата в началото на учебната година. Сред тях по предложение на кмета на 15 септември ще има полицейски патрули около двете езикови гимназии на бул. „България“, които да регулират трафика, за да няма струпвания на автомобили. Пет линии на градския транспорт ще се движат през по-кратки интервали, за да се улесни придвижването на 2400-те ученици от двете гимназии.

Патрули ще има в пиковите часове, между 7 и 9 ч. сутринта и 16 и 18 ч. вечерта, и на други натоварени кръстовища като това на бул. „Копривщица“ и „Пещерско шосе“. Органите на реда ще съдействат на местната администрация и по регулирането на трафика в участъците в ремонт – бул. „Хаджи Димитър“, бул. „Дунав“ и др.

Зам.-кметът по транспорт припомни, че след проведена обществена поръчка предстои закупуването на вертикална сигнализация, с която да се ограничи паркирането и престоят на автомобили в най-дясна лента по трилентовите булеварди. В тази връзка поиска съдействие от служителите на полицията, които да санкционират нарушители, паркирали по тези ленти.

Паралелно в навечерието на първия учебен от ОП „Организация и контрол на транспорта“ са освежили над 300 пешеходни пътеки, обновили са LED осветлението около училищата и детските градини.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина