АктуалноКварталиКриминалеНовиниРазследванеСъд

Жената, застреляла приятеля си в Тракия, остава в ареста

23-годишната Бериван гръмнала с газов пистолет 50-годишното си гадже, след пиянска свада

Втора съдебна инстанция постанови най-тежката мярка за неотклонение на 23-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел Ивайло Ангов. Младата жена остава за постоянно в ареста, това реши Апелативен съд – Пловдив днес.

Припомняме, че според първоначалната информация на разследващите, инцидентът е станал по време на вечеря на Богоявление двамата се скарали, след като той бил употребил солидно количество алкохол. Съседи чули изстрели и видели младата жена да бяга по стълбите в шок.

Бериван твърди, че пияният Ивайло е насочил оръжието срещу нея и започнал да стреля, а тя се опитала да му го отнеме. При борбата пистолетът гръмнал фатално.

Нищо не съм направила… Исках да си взема телефона, той ми го беше прибрал. Хвана ме за главата, удари ме два пъти и ми опря пистолет„, разказа младата жена в залата и заяви, че не е искала нито приятеля ѝ да пострада, нито тя.

Белялова помоли съда да я пусне под домашен арест.

Според прокуратурата обаче фактите опровергават твърдението ѝ.

На обвиняемата е повдигнато обвинение за това, че на 06.01.2023 година в град Пловдив, в апартамент в ЖР „Тракия“, с газов пистолет, умишлено е умъртвила Ивайло Ангов, като посоченото престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Адвокатът на обвиняемата Мариана Чечкова посочи, че клиентката ѝ е с чисто съдебно минало, обадила се е на тел.112, съдействала на разследващите и има договор за нает от общината апартамент. Адв. Чечкова счита, че „е на лице тенденциозно тълкувание на доказателствата и според нея не са събрани достатъчно такива, които да подкрепят обвинението.

След като се запознаха с материалите по делото, фотоалбума, медицинската експертна справка на пострадалия, показанията на свидетели и останалите материали по делото, апелативните съдии прецениха, че има достатъчно данни, които потвърждават обоснованото предположение за съпричастността на Бериван към престъплението, в което е обвинена, предвид презумпцията на чл. 63 ал. 2, т.3 от НПК. От друга страна има опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемата да извърши престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Снимка: в.24часа

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина