АктуалноГрадътКриминалеНовини

Трима младежи, на 18 и 21 г., са арестувани за пожар в Кършияка

Единият е заподозряна за палежа, а другите двама пречели на огнеборците да потушат пламъците

Млад пловдивчанин е задържан в полицията за палеж. Той е на 21 години с криминалистични регистрации и известен със скитнически начин на живот, съобщиха от пловдивската полиция.

Сигналът за пожар в Кършияка е получен на тел 112 към 2.40 ч. в сряда. Съобщено е, че гори необитаема къща на ул. „Панагюрище“. Незабавно натам са насочени екипи на пожарната.

Пристигналите на място пожарникари са поискали съдействие от полицията, тъй като на мястото на инцидента двама младежи – на 18 и 21 години, проявили неуважение към отзовалите се на сигнала огнеборци.

Играейки кибиците, младежите пречели на спасителите да опънат пожарникарските маркучи и с неприемливото си поведение затруднили работата им. На техния сигнал се отзовал екип на Трето РУ, който арестувал хулиганите.

След това огънят е потушен, а благодарение на бързите оперативни и издирвателни действия е установен и предизвикалият го 21-годишен клошар. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК. Отведен е за едно денонощие в полицейския арест.

За Под тепето от пресцентъра на ОД на МВР уточниха, че младежите, които са пречели на огнеборците да си свършат работата са се държали нагло. И двама не са били пияни и не са употребили наркотици.

Според първоначалната информация, подпалвачът и гамените нямат връзка по между си.

За хулиганската проява срещу извършителите е образувано досъдебно производство.

Предстои събраните материали да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина