АктуалноМненияНовиниОбщина Пловдив

Стефан Стоянов: От 3 години работим по идеята за нова сграда на Математическата

За идния понеделник представители на Обществения съвет към ОМГ имат насрочена среща със Стефан Стоянов по темата

Община Пловдив не е преставала да работи по идеята за осигуряване на нова сграда на Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ на отредения трен зад SPS. Това заяви пред репортер на Под тепето заместник-кметът с ресор образование Стефан Стоянов, помолен за коментар относно казуса с възникналото Напрежение в Математическата.

Припомняме, че в позиция до медиите днес Общественият съвет към училището срещу решението на общината да стартира проект за изграждане на пристройка в двора на гимназията. Според родителите този проект изключвал възможността за обещаната нова сграда. Недоволните зададоха въпроса „Има ли отново апетити към имота, определен за нашата нова сграда???“. 

Дори няма да коментирам този въпрос“, заяви зам.-кметът Стоянов и подчерта, че администрацията работи за собствена сграда на гимназията от 3 години.

Той потвърди информацията от пресцентъра на Община Пловдив, че цитираното решение е първи етап от решаване на проблемите на двете училища в имота в район Западен със сградния фонд. От него става ясно, че настоящото предложение е за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост за средства, които са отделени целево за Пловдив за разрешаване проблема с МГ „Акад. Кирил Попов“ и училище „Драган Манчов“. На втори етап ще се търсят средства за нов кампус за терена зад SPS, увериха от управата на града. Още по темата четете ТУК.

Проектът за нова сграда изисква активно обществено участие, смята ресорният заместник-кмет.

В момента, в който има изготвена проект с количествено-стойностни сметки, от страна на ОМГ, общината ще обяви и финансира международен конкурс за сградата. Истината е, че досега не сме получавали такъв проект и въпреки възможностите за кандидатстване по различни програми и фондове, няма как да търсим средства за нещо, което, образно казано, не се знае как ще изглежда и колко ще струва„, коментира Стефан Стоянов.

За идния понеделник представители на Обществения съвет към ОМГ имат насрочена среща със Стефан Стоянов по темата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Не е ли редно да има контрол над работата на този господин, който очевидно не долюбва сектор Образование (може би само в Европейската му част) и още в частност няколко училища и техните разтропани домакини?

  2. Пристройка за математическата гимназия!!
    То не остана празно място от строежи.
    В двора на математическата направете 12 етажно общежитие плувен басейн,баскетболна зала,многоетажни паркинг за автомобилите на учениците.И
    ако се сетите още нещо като дискотека и нощен бар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина