АктуалноЖивотКриминалеНовиниПо следитеРазследване

Семейството на близнаците е напуснало Цалапица

Фамилната къща се продава. Възрастните баба и дядо на обявения за убийството на 24-годишния Димитър, който се издирва с европейска заповед остават в селото

Родителите на 19-годишните братя Валентин и Борислав Динкови са напуснали семейното жилище в пловдивското село Цалапица, по информация от кметството. това е станало в деня на произнасяне на съда с постонянна мярка „задържане под стража“ за синовете им.

Убиецът на Димитър от Цалапица с двама помагачи

Близнаците от Цалапица остават в ареста

Бруталното убийство на 24-годишния Димитър, установяването на съпричастността на близнаците и последвалото обществено напрежение с ежедневни протести, са принудили семейство Динкови да се изнесат от селото. Това бе и едно от исканията на протестиращите цалапичани.

Припомняме, че в четвъртък Главната на Пловдив осъмна окичена с ликовете на близнаците от Цалапица и надписи „Убийци!“. Жена първа удари един от близнаците в съда, а по-късно братята отнесоха още 2-3 удара при напускането на залата от мъж, който успя да намери пролука между кордона от полицаи. Срещу младежите се отправиха и множество закани за саморазправа.

Масовите протести на хората от селото не стихват вече седмица – Протестиращи от Цалапица окупираха дома на шефа на РУ – Стамболийски.

Хората настояваха и роднините на обвинения във физическа ликвидация на Митко – Рангел Бирюзов, да бъдат изселени. По информация на кмета на селото Ивайло Данаилов, бабата и дядото на Рангел живеят на края на селото от години, а внукът им не живеел постоянно при тях, само ги посещавал.

Семейството на близнаците е декларирало пред местната управа, че няма да се връщат повече в селото, а имотът им ще бъде продаден. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина