Актуалновашите снимкиГласовеГрадътИзпод тепетоНовини

Главната на Пловдив осъмна с ликовете на близнаците от Цалапица – СНИМКИ

Престоят в ареста на 19-годишните братя Валентин и Борислав Динкови ги спасява от публичен линч, смятат хората от пловдивското село, разтърсени от убийството на Митко

Районен съд – Пловдив уважи искането на Прокуратурата и разпореди постоянна мярка „задържане под стража“ за близнаците от Цалапица, които са уличени в укривателство във връзка с убийството на 24-годишния Димитър от Цалапица, за което пък е обвинен Рангел Бирюзев.

Случаят в пловдивското село разтърси цяла България, а от 30 юли насам съгражданите на Митко излизат на ежедневни протести с искания за справедливост и строги наказания за Рангел и 19-годишните братя Валентин и Борислав Динкови. Хората блокират магистралата и пътя Пловдив-Пазарджик вечер. В сряда протест имаше и пред съда в Пловдив.

Близки на убития Митко от Цалапица протестират пред съда – ВИДЕО

Тази сутрин Малката главна улица на Пловдив осъмна с разлепени плакати със селфи на близнаците и надпис „Убийци!“

Снимката, която се разпространява, е от профила във фейсбук на едното момче. На нея братята се усмихват срещу огледало, като единият гордо демонстрира огромен татус на гърдите си, на който е изобразена смъртта.

Престоят в ареста на 19-годишните братя Валентин и Борислав Динкови ги спасява от публичен линч, смятат хората от пловдивското село, разтърсени от убийството на Митко.

Припомняме, че определението на Районен съд за наложената мярка не е окончателно и може да бъде обжалвано на следваща инстанция. Насрочената дата за това е 10 август.

В съда в сряда Жена първа удари един от близнаците, а при извеждането им от залата те получиха още няколко удара от мъж. Освен заплахи за саморазправа с тях, бяха отправени такива и към адвоката им. Наложи се тя да бъде изведена от съда с охрана.

Единият от близнаците: Съжалявам за случилото се, Митко ми беше приятел (ВИДЕО)

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина