АктуалноБългарияГласовеИзбор на редактораКриминалеНовини

Протестиращи от Цалапица окупираха дома на шефа на РУ – Стамболийски /СНИМКИ/

Поредният протест на жители на пловдивското село Цалапица, след убийството на 24-годишния Димитър се изнесе в град Стамболийски, където се намира териториалното поделение на полицията.

Протестиращите отидоха първо пред Районното управление на МВР в Стамболийски. Хората  скандират „Оставка!“ и „Керпиев е позор!“ и настояваха за незабавното му отстраняване от поста началник на полицията в Стамболийски. 

Припомняме, че в четвъртък със заповед Вътрешният министър уволни шефа на пловдивската полиция, като ден по-рано той поиска оставките на ст. ком. Васил Костадинов и шефа на Районното в Стамболийски – главен инспектор Ангел Керпиев, във връзка с безредиците покрай протестите в Цалапица около убийството на Димитър и ескалацията на напрежението сред обществото.

по думите на кмета на с. Цалапица Ивайло Данаилов на този етап протестиращите не настояват за оставката ст. ком. В. Костадинов защото са на мнение, че благодарение на него разследването е било ускорено. Цалапичани обаче искат оставката на шефа на местното Районно гл. инсп. Ангел Керпиев, тъй като смятат, че е налице неглижиране на сигнала за изчезналия Митко. Керпиев е началник на РУ-то близо 13 години.

По-късно с шествие протестиращите се отправиха към дома на инспектор Ангел Керпиев с викове „Оставка“ и „Мафия“! 

След това на колене и с едноминутно мълчание те почетоха паметта на убития 24-годишен Димитър Малинов. 

Началникът на РПУ-Стамболийски не реагира на призивите на протестиращите. От къщата му не се показа никой.

След като повече от половин час протестиращи от Цалапица скандираха пред дома на шефа на полицията в Стамболийски, без той да се покаже, хората поставиха на оградата на къщата плакати с лика на Димитър Малинов и със своите искания, съобщи Радио Пловдив

Те продължават да са на улицата и са категорични: „Няма да се спрем до оставката“!

Спите ли спокойно, г-н Керпиев„, пита от мегафона майката на убития Димитър пред дома на началника на полицията в Стамболийски. А другите протестиращи скандират: „Керпиев, имаш ли деца?“.

Снимки:  Антоанета Петричанска, Радио Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина