АктуалноКриминалеНовини

Жена удари един от близнаците от Цалапица пред съда

Възрастна жена успя да удари едно от момчетата, обвинени в укривателство след убийството на Димитър от Цалапица. Валентин и Борислав бяха докарани в съда, където се гледа мярката им за неотклонение.

Според обвинението те са спомогнали заравянето на трупа на вече убития Димитър, като са помогнали на Рангел – обвинения в убийството – с автомобил, кирка и лопата, с които да заровят тялото в сметището, а после са му помогнали и да избяга.

Жители на пловдивското село за пореден път се сърбаха на протест с искане за справедливост и прилагане на цялата строгост на закона. Този път протеста бе пред Съдебната палата. Част от близки на жертвата бяха в коридорите на сградата, роднините му влязоха и в залата.

Те викаха „Убийци!“ и отправяха вербални закани, като заплашваха арестуваните младежи със саморазправа, ако бъдат пуснати. При първото им извеждане от залата за кратка почивка, възрастна жена успя да удари едно от момчетата.

Близнаците отнесоха още 2-3 удара при напускането, след произнасяне на съда, че остават в ареста. Тогава мъж успя да намери пролука между кордона от полицаи и се чуха няколко удара, както и стенание от болка.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Дългоочакваният катарзис в Бантустан е напът да се случи.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина