АктуалноГрадътКриминалеНовини

Убиецът на Димитър от Цалапица с двама помагачи – братя близнаци

Двама братя близнаци са помагали на убиеца на Димитър от Цалапица да укрие престъплението и последиците от него. Прокуратурата е повдигнала обвинение на В. Д. и Б. Д. – на по 19 години, които са помогнали на Рангел да скрие тялото на убития Димитър след престъплението. Двамата са задържани за 24 часа.

Престъплението е по чл. 294, ал. 1 от Наказателния кодекс – лично укривателство. Видно от материалите по делото са били установени двете лица – близнаците, които са спомогнали извършилия убийството с особена жестокост, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително.

Припомняме данните на прокуратурата: Установено е, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, Р.Б. умишлено е умъртвил Д.М., на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост. След извършване на убийството В.Д и Б.Д. са извършили действия по укриване на трупа на 24-годишния мъж с цел да бъде възпрепятствано наказателното преследване по отношение на Р.Б. Събраните до момента доказателства сочат, че двамата не са се уговорили с Р.Б. предварително за това. Понастоящем В.Д. и Б.Д. са задържани за срок от 24 часа, съгласно Закона за МВР.

Извършват се активни действия по разследването, за които допълнително ще бъде изнесена информация от Районна прокуратура-Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина