АктуалноКриминалеНовиниРазследванеТемида

Акция Бяло: Над 100 кг метаамфетамини иззети в Пловдивско – ВИДЕО и СНИМКИ

Разбита е лаборатория за марихуана в Сопот. Над 500 служители с полицейски правомощия работят на терен

Над 100 кг иззети метаамфетамини, една разбита лаборатория за производство на марихуана, десетки повдигнати обвинения и арести – това накратко са обобщените данни за резултаите от започналата през последните 24 часа национална акция срещу разпространението на наркотици, държането и употребата им на територията на зоната на Апелативна прокуратура – Пловдив, в която влизат областите Пловдив, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пазарджик. Те бяха съобщени 12 часа след началото на спецакцията от Румен Попов, зам.-апелативен прокурор и ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР-Пловдив.

До момента са повдигнати обвинения на 50 лица по стари досъдебни производства, по линия на наркоразпространението. Само за Пловдив обвиненията са 18, а по по-стари производства са извършени 11 претърсвания и са задържани 3 лица, които са били издирвани. Има внесени и искания за задържане под стража.  

„По отношение на стартиралата снощи от 12 часа заедно с МВР активна работа има 24 нови досъдебни производства, 9 от тях за притежание и разпространение на наркотици. За региона на ОП-Пловдив 7 претърсвания, задържани лица 8 по ЗМВР за 24 часа. Предстои им повдигане на обвинение и там където е необходимо задържане под стража“, обяви прок. Попов.

Става дума за по-малко от 15 часа работа, уточни той.

До момента за апелативната зона има над 100 кг метаамфетамини. Вече е открита и в момента започва дейността по МВР лаборатория в Сопот за производство на марихуана, с всички принадлежности към нея. Везни, частично т. нар продукция е била обрана преди това, но работата тепърва започва, тъй като това е от т. нар нови случаи от 0 ч. тази нощ. 

В средно училище, по време на учебен процес, в лице на 17 години са открити 20 таблетки екстази, които по първоначални данни продава на свои съученици по 50 лева. Целта на съвместните усилия на МВР и Прокуратурата е да предотврати, колкото е възможно, разпространението около училищата.

Задържаха 17-годишен дилър в пловдивска гимназия

Ст. комисар Васил Костадинов съобщи, че в момента на терен има над 500 служители на дирекцията и работата по специализираната операция продължава.

По отношение на лабораторията в Сопот той съобщи, че там е задържан един човек. Преди 2-3 часа са последните задържания, включително и на ученика.

„Дали е част от нещо по-голямо, тепърва ще разберем. Това, което дава резултат е работата около учебни заведения и места където се събират млади хора – учебни заведения, паркове. Това ще е акцентът на работата на МВР. Участват допълнителни екипи от жандармерията. Такива екипи работят в двата големи ромски квартала на Пловдив – Столипиново и Шекер махала. Както и в големите общини – Пловдив, Карлово, Стамболийски“, обяви още шефът на ОД на МВР.

Всички подробности за спецакцията вижте във видеото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина