АктуалноГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Задържаха 17-годишен дилър в пловдивска гимназия – СНИМКИ

Резултатът: 24 обвиняеми по акция Бяло за цялата апелативна зона Пловдив, от тях 8 са в града

Зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов съобщи, че е задържан 17-годишен гимназист по време на учебен процес. У младежа са открити 20 таблетки амфетамини. Информацията бе изнесена на извънреден брифинг във връзка с провежданата се акция на Прокуратурата и МВР срещу разпространението на наркотици. Под тепето ви предаде изявленията на живо в страницата си в социалната мрежа Facebook.

дилър гимназия

По време на оперативните действия е станало ясно, че момчето ги е продавало на съучениците си по 50 лева за брой. Тийнейджърът е задържан и ще му бъдат повдигнати обвинения както за притежаване на наркотични вещества, така и за разпространението им.

При претърсване в дома на ученика е намерен друг вид наркотик. Това вероятно ще се отрази на обвинението, и то ще е по-тежко, коментира прокурорът.

В този случай законът предвижда до 15 години лишаване от свобода. Ако вината му бъде доказана в съда, с редукцията заради възрастта му, той може да получи до 8 години затвор, отговори на журналистически въпрос прок. Попов.

Старши комисар Васил Костадинов – директор на ОД на МВР-Пловдив, коментира, че редовните акциите на полицията срещу разпространението на наркотици около училищата вече дават резултати.

Той уточни, че 12-токласникът не е задържан пред очите на съучениците си в класната стая. Арестът е извършен в междучасието. Образувано наказателно производство. Все още няма информация за назначен наблюдаващ прокурор по случая.

На уточняващ въпрос дали става дума за „елитна гимназия“ от прокуратурата и полицията заявиха, че органите на реда не делят училищата на такъв принцип.

За да продаваш едно хапче по 50 лева…, учудващо е. Явно има хора с доста възможности. Трябва да се замислим като родители“, коментира заместник-апелативният прокурор Румен Попов. 

По думите му резултатът от акция Бяло за цялата апелативна зона Пловдив към момента е 24 обвиняеми, от тях 8 са в града.

Вижте още по темата във видеото.

Гешев разпореди мащабна акция с кодово име „Бяло“

56 задържани в акция „Бяло” до момента

От Прокуратурата в Пловдив съобщиха и за разбита лаборатория за марихуана в Сопот.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина