АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМоите отговориНовини

Протестът на защитниците на Альоша не е бил разрешен

Протестът на защитниците на Альоша, които вчера превзеха стълбите, водещи до монумента и така организаторите на предварително обявения митинг с искане за демонтирането му се видяха принудени да проведат събитието си на площада с фонтана на Бунраджика, не е имал разрешение за провеждане. Това съобщиха тази сутрин за Под тепето от Община Пловдив.

Както ви съобщихме в петък след обяд русофили, социалисти и граждани, които искат съветския солдат да остане на върха на хълма, изпревариха участниците в официално оповестеното събитие и буквално окупираха монумента, готови да го бранят.

Полицията раздели двете групи.

Стигна се до словесни престрелки между организаторите на протеста за преместване на Альоша и жандармеристите, охраняващи събитието заради недопускането им до паметника. От полицията и заявиха категорично, че няма да допуснат нарушения на обществения ред на Хълма на освободителите.

Така протестът с настояване за демонтаж от гражданската инициатива „Искаме български паметник“ се състоя без хората да се изкачат до върха, като пред събралото се множество организаторът Светозар Раянов коментира, че от полицията му показали ксерокопие на разрешително за другия протест.

„За провеждането на втория протест има отказ. И организаторите на протеста в 16.20 часа, и полицията са информирани за този отказ„, уточниха от администрацията, пред медията ни.

От страна на защитниците на Альоша пък коментираха, че режимът е уведомителен, а не разрешителен.

В речта си пред искащите демонтажа на съветския войн, единият от вносителите на предложението в местния парламент – общинския съветник Владимир Славенски каза, че те са направили необходимото и намекна, че сега „топката“ е в Община Пловдив заради очаквания разчет колко ще струва преместването на 17-метровата гранитна композиция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

 1. То и алкольошата е фейк пълен, окупаторски войски и пияници насилници,,ма виси чучелото 70 години вече.

  1. ама витиевато словоблудство сте завъртели, Ваше Превъзхпдите;ство – изглежда Ви очакват БАЯ БАКШИШИ

   (кис-кис, „убедителнио“ инф;уенсър, ах…!)

 2. Диктатура на ХАРВАРДиата!

  Разрешителни ще издаваме само ПРАВИЛНИ!

  Без разрешително НА ТЕПЕТО не се допуска никой!

  Партийна значка под ревера!

  Безбилетни посетители ще бъдат ‘фургани от скалата!

 3. Администрацията / общината НЯМА право да на политически предпочитания при издаване на разрешително.

  ЕДНОТО РАЗРЕШИТЕЛНО Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ОТИДЕМ ВСИЧКИ.

  А ЧЕ ЩЕ ИМА ОРЕРЕКАНИЯ – АМИ ДА, НЕ СМЕ В КОМУНИСТИЧЕСКО!

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛето претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като непрогледното „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ- та друго отношение не заслужава

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина