АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Защитници на Альоша превзеха протеста срещу паметника

Защитници на паметника на съветската армия на върха на Бунарджика превзеха обявения предварително протест срещу символа на Альоша, с искане за демонтирането на монумента.

Русофили, социалисти и граждани, които искат съветския солдат да остане на върха на хълма, изпревариха участниците в официално оповестеното събитие и буквално окупираха монумента, готови да го бранят.

Долу на шадравана пък в 17 часа се събра множество противници на идеята над паметника на Левски да има монумент на съветски окупатор. Те поискаха да се качат на върха по стълбите, но между двете групи застанаха множество униформени полицаи и жандармеристи, които се стараят да не се стига до сблъсъци.

Организаторите на протеста с настояване за демонтаж от гражданската инициатива  „Искаме български паметник“ имат разрешение за събитието от общината. Поводът за днешната акция е датата 23 февруари, Денят на Червената армия, който се е чествал в миналото и у нас. Те вдигнаха плакати с надписи „Искаме български паметник“, „Освобождение“, „Вън Русия от България“, „Вън руските терористи от Украйна и Крим“.   

Очаквайте подробности

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. …сичките бехме Бутач… БУТАТЕЛИ, мускулести мощняци ‘ора столичанци – – – ама на като се мапнахме И НИШО!

    ТОЙ ЯК ТОЯ, КАКТО ПОБЕДИТЕЛЯТ НАД КИМ-ДЯДО В КОРЕЙСКАТА ЕПОПЕЯ ДЕТО ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА, ЛАЛТО ВИЕТНАМСКИ ВЕТЕРАНИН, АФГАНИСТАНСКИ ГОСПОДАР И ДАЖЕ ИРАКСКИ…

    АБЕ ЕДНИ ТРОТОАРИ ЗА ОПРАВЯНЕ МАЙ… ТРАМВАИТЕ… ТРОЛЕИТЕ

  2. Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим–- https://da.gd/menx

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина