АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниОбщина Пловдив

Изненада – ГЕРБ иска извънредна сесия за Панаира

Съветниците, които не дойдоха на предишните две извънредни сесии по темата сега те настояват за отмяна на решението за „Пълдин Туринвест”, след обаждане от Борисов

Общинските съветници от ГЕРБ още утре ще инициират извънредна сесия на Общинския съвет в Пловдив, това съобщиха преди минути от централата на партията под тепетата.

В съобщението се казва още, че на заседанието съветниците от ГЕРБ ще предложат отмяна на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин Туринвест” и приемане на варненските акции в него. 

Под тепето разбра, че за да се стигне до тук е имало специално обаждане от партийния лидер Бойко Борисов до градоначалника. В разговора той е настоял още тази вечер незабавно да обжалва пред Окръжния съд увеличаването на капитала на дружеството.

Борисов е разпоредил още тази вечер управата на града да внесе жалба по електронен път и съветниците да искат извънредна сесия по казуса.  

Припомняме, че днес съветниците от ДБ търсиха кмета в общината, за да му напомнят, че изтича срока за оспорване на вписването в Търговския регистър, но него го нямаше – ВИДЕО. Предният ден са искали да го сторят по телефона, но Здравко Димитров не вдигал. Е, поне на партийния си лидер вдига, както стана ясно.

На 9-ти януари на спешно свикан брифинг във фоайето на Община Пловдив, непосредствено след втората пропаднала извънредна сесия за Панаира и преди протеста пред х-л „Санкт Петербург“, където се провеждаше общото събрание на „Пълдин Туринвест“ АД за апорта на варненските акции кметът Здравко Димитро заяви, че ще обжалва решението на Общото събрание на Пълдин Туринвест, като няколко пъти подчерта, че това му вменява решението на местния парламент от 19-ти декември.

До него предшественикът му Тотев в опит да оневини липсата на съветниците от ГЕРБ на извънредната сесия, заяви категорично, че тези заседания са безсмислени и не може да произведат нищо.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина