АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът: Ще обжалвам решението на Общото събрание на Пълдин Туринвест

„Ще обжалваме решението на днешното Общо събрание на акционерите в Пълдин Туринвест за увеличение на капитала и за вписване на акционерното дружество“. Това заяви пред журналисти на извънреден брифинг днес кметът Здравко Димитров.

Срещата с медиите продължи точно 6 минути, като до градоначалника бе неговият предшественик и лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев. Тя се състоя час и половина след провалената извънредна сесия на местния парламент и час преди насрочения пред хотел „Санкт Петербург“ протест, докато там върви Общото събрание. Репортерите бяха допускани в кметството само след представяне на журналистически карти, а около общината имаше засилено присъствие на полиция и общинска охрана.

„Ние в този политически цирк няма да участваме, тъй като единствената цел на провеждането на такива сесии са по-скоро политически, а не фактологични. Ние имаме действащо решение на Общински съвет, с което заявяваме несъгласие с промяна на устава на Пълдин Туринвест и увеличаване на капитала и респективно задължаваме кмета да обжалва това решение. То е действащо, в сила е това решение. Кметът ще направи обжалване. Абсолютно безпредметно е провеждането на извънредни сесии и идването на хора, които единствено искат да вземат думата. Седем народни представители имахме днес в Общински съвет. Ние не можем да участваме в този политически цирк“, заяви градският лидер на ГЕРБ и бивш кмет Иван Тотев.

Той подчерта, че към настоящия момент ГЕРБ се опитват да запазят обществения интерес, както, по думите му, винаги са правили.

„Единственото, което е направил ГЕРБ още през първия мандат на Бойко Борисов, е да развали сделката за панаира“, обясни Тотев.

Вижте цялото видео от 6-минутния брифинг:

„В момента имаме подписки и истерия, която вече 20 години е закъсняла. 2006г. Вигенин може да попита своята партия какво точно се е случило. Не да идва в Общински съвет- Пловдив и да иска извънредни сесии“, добави Иван Тотев.

Той повтори няколко пъти, че извънредната сесия по темата е безсмислена и не може да произведе нищо. Той подчерта, че Ясен Михайлов от ГЕРБ, който днес трябва да гласува на общото събрание на акционерното дружество, ще изрази там своето несъгласие с увеличаването на капитала и ще съобщи, че община Пловдив ще обжалва.

После двамата отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина