АктуалноГрадътИзпод тепетоНовини

Ето как ще изглежда пробивът на Водната палата

Дадоха старт на проекта за пробива под Водната палата с първа копка днес в Пловдив. Междувременно от пресцентъра на Община Пловдив показаха как ще изглежда обектът.

Напомняме, че граждани излязоха на мирен граждански протест срещу първата копка на проекта за пробив под Водната палата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

 1. Пробивът под водната палата е належащ за Пловдив проект!!!

  Чрез него се отпушват изцяло направленията север-юг и изток-запад, по които се движи огромната част от трафикът, а навсякъде в европейските градове булевардите край реката освен за прекрасни пешеходни зони се използват и за бързо изтегляне на трафика, така че така практика има.

  Да, това се случва за сметката на левия завой, който според проучване на една медия е около 20% от целия трафик на кръстовището. Това може би е малко, може би е много – зависи по кое направление пътувате.

  Хубавото според мен е, че според визуализацията дори да се реализира по този начин проекта, впоследствие винаги може да се коригига чрез светофарна уредба и премахване на разделителната ивица и лека завои все пак да има. Вероятно има място и за кръгово.

  Именно затова подозирам, че в проектантският екип е взела превес идеята за абсолютна безконфликтност на трафика, каквато се постига в момента, защото очевидно са възможни и алтернативни варианти. Те са експертите, така че смятам, че трябва да им се доверим, а в бъдеще винаги би могло да се коригира и то не много скъпо.

  Така че призовавам да имаме търпение, скоро Пловдив ще има едно инфраструктурно съоръжение, отговоращо на 21. век.

 2. Този проект, който дори не е проект, а е просто една картинка, е в разрез с всичко логично.

  От една страна той няма да отпуши трафика в центъра на града, а ще го задръсти повече заради липсата на леви завои. Да не споменаваме, че хората правещи десен завой след това са без предимство при вливането в трафика, което не гарантира сигурност, а е предпоставка за странични удари.
  От друга страна замърсяването, което ще се получи при изпълнението на обекта ще е огромно. Става въпрос за прах, който ще се вдигне във вече най-мърсната част на града, а именно централен Пловдив.
  От трета страна трафикът, който ще се излее по 6ти Септември, ще доразруши настилката на булеварда, която вече е започнала да се пука и да се нагъва.
  И не на последно място този пробив е до река. При един малко по-обилен дъжд пробивът под водната палата ще се пълни с вода, тъй като отводняването в Пловдив е под всякаква критика. Вземете за пример подлеза на 6ти Септември, наводненията на Гладстон.
  За неудобството, задръстванията и мръсотията, които година и половина живущите на квартала ще трябва да изтърпят дори няма да говоря. Само ние си знаем.

  На база горните твърдения кой одобри този „проект“, който дори не е проект, а една картинка.

 3. Няма по-ефективно решение от кръговото движение за пропускливост и максимално обслужване на различни входящи и изходящи посоки на автомобилен трафик, но г-н Здравко Димитров явно не е на това интелектуално ниво.

  В цял свят е отречено блокирането на пешеходния, велосипеден и всякакъв друг неутрален вид транспорт за да се дава предимство на МПС-та… не и според Здраво Димитров.

  И господ няма да ние на помощ, защото знаем какъв ни е митрополита.

  Ще си умираме в най-мръсният и презастроен последните 15г град, който обаче по статистика се е свил с 60хил души – т.е. общината не си търси правата и парите от „новодошлите“ а те само се изсипват, амортизират инфраструктурата и развиват полулегални дейности (щом не са регистрирани по местоживеене тук) в гради ни.

  Чака ни мрачно и мръсно бъдеще, но народа си харесва кадрите на ГЕРБ и производните им ( Каназирева) и не му се вижда краят.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина