АктуалноГрадътИзбор на редактораНовини

ГЕРБ и ДБ искат пълно спиране на Пробива на Водната палата

Извънредното заседание по повод спирането на Пробива за кръстовище на две нива на Водната палата до Панаирния мост започна с изказвания на общинските съветници. Категорично против проекта се изказаха от ГЕРБ и от „Демократична България“, както и независимият общински съветник Слави Георгиев.

В подкрепа на пробива, който да се реализира след временното спиране от 45 дни и изчистване на документацията пък се изказа Евелин Парасков като представител на групата „Съюз за Пловдив“. След него на трибуната започна изслушване на 9 експерти и граждани по темата.

Първи за деня на трибуната бе Йордан Илиев от най-голямата група в Общинския съвет и партия на самия кмет Здравко Димитров – ГЕРБ: „Искаме незабавно спиране на този ненужен проект. ПП ГЕРБ е на страната на хората“, каза Илиев. Той напомни, че идеята за пробива е започнала в „друг мандат на управление на партията и анализите показаха, че той няма да реши проблема с трафика“. Като за пример даде пробива под Централна поща и ситуацията на ул. Гладстон.

Веселина Александрова от „Демократична България“ подчерта, че Обединението винаги е било против пробива. „Този проект е не само ненужен, но и незаконносъобразен и нецелесъобразен. Демократична България настоява за тотално спиране на пробива“

Слави Георгиев, който бе част от ВМРО, но в началото на този общински съвет се отдели като независим също се изказа срещу проекта: „Днешното заседание е първото, на което присъстват толкова много граждани. Това е следствие на факта, че този град от 3 години се управлява на инат. Време е да сложим край на темата „Пловдив – град на колите или на хората““, каза Георгиев и призова колегите си да гласуват за пълно спиране на пробива.

Последният, изказал се във времето за обсъждане на днешния дневен ред, бе Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“. Той съобщи, че групата на Дани Каназирева внася предложение за временното спиране на работа за 45 дни, до обсъждане, преработка и изчисляване на пропуските по проекта. Изказването му бе посрещнато с викове „Оставка“. Преждеговорящите получаваха аплодисменти от гражданите в залата.

В настоящия състав на Общинския съвет ГЕРБ има 17 съветника, „Демократична България“ – 4, а заедно със Слави Георгиев категоричните гласове за пълно спиране на пробива стават 22. Категорично за продължаване на работата са 4-те гласа на „Съюз за Пловдив“. За мнозинство са нужни 26 гласа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. „ПП ГЕРБ е на страната на хората“ – От кога така? 12 години крадат милиарди обществени и европейски средства и пълнят офшорни сметки, а сега – на страната на хората?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина