АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Чак напролет възстановяват тротоара до Водната палата

Пешеходната зона и паркинг пространството около Водната палата, разрушени при неслучилия се проект за Пробив под бул. „Цар Борис III Обединител“ ще бъдат възстановени чак през пролетта. Това стана ясно от думите на кмета Здравко Димитров във връзка с поправянето на прибързаното унищожаване на част от градската инфраструктура.

Фирмата-строител ще направи всичко възможно зоната да е в адекватен вид за хвърлянето на кръста на Йордановден. Чак напролет ще бъде възстановена цялата зона, добави Димитров.

Съжалявам, че Общинския съвет не отдели парите, които трябваше да се дадат на фирмата за проектиране и извършени дейности. Сега вероятно ще съдят общината и ще вземат повече пари, коментира Димитров.

Припомняме, че кметът предложи да се дарят 750 000 лева на фирмата, която започна строежа на спортния проект, който беше еднолична идея на Здравко Димитров, напук на общинските съветници, гражданите на Пловдив и експертите по строителство и транспорт.

Съветниците отхвърлиха идеята, тъй като сумата бе определена без никакъв анализ за отделените средства. Димитров добави, че фирмата е в правото си, тъй като те имат неустойки по договора и могат да си търсят правата в съда.

Средствата, които не са изразходвани за пробива ще бъдат пренасочени към Зоологическата градина и към проекта за Дондуковата градина, добави още кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина