АктуалноГрадътИзбор на редактораНовини

Изненадващ обрат: Съветниците спряха само за 45 дни пробива

След продължили повече от 4 часа дебати, политиканстване и стигане до лични нападки по време на гласуването на двете предложени проекторешения за временно и пълно спиране на проекта, по-голяма подкрепа получи това за временното му замразяване. Развитието е изненадващо, тъй като се очакваше групата на ГЕРБ да не подкрепи временно, а само цялостното спиране на проекта.

Резултатите от гласуването за временното спиране са следните: 44 гласа, 0 въздържал се и 4 против на „Демократична България“.

Решението на Общинския съвет е изненадващо и заради сравнението с резултата от гласуването на втория вариант, който получи подкрепата на 21 общински съветника, 3-ма гласуваха против тоталното спиране на проекта, а 19 се въздържаха.

Според резултатите от второто гласуване против са 3-мата от ВМРО, сред „въздържалите се“ са БСП, ДПС, а гласувалите „за“ отново бяха от ГЕРБ, които се оказа, че са гласували както за временното, така и за пълното спиране на строителството.

След сесията кметът коментира, че ще се съобрази с всички искания. Ще бъдат представени варианти и още следващата седмица движението по кръстовището ще бъде възстановено, като декларира, че той лично, с голям интерес, ще наблюдава трафика.

Здравко Димитров заяви също: „Ако спра проекта, ще се превърна в герой, защото след време хората ще кажат: ето той искаше да го направи, ама те го спряха“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина