ГрадътИзпод тепетоНовини

Деведжиева: Кметът и администрацията му извиват ръцете на пловдивчани

В деловодството на Общински съвет – Пловдив вчера бе входирано предложение на кмета Здравко Димитров по казуса с Пробива до Водната палата. При опция за окончателното спиране на проекта, градоначалникът предлага да се изплатят цели 750 хиляди лева неустойки на избрания изпълнител. Пепа Деведжиева – председател на партия КОД Пловдив и бивш общински съветник, определя това като „извиване на ръце“.

Вижте цялата ѝ позиция:

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и администрацията му извиват ръцете на пловдивчани, като твърдят, че отказът да се прави пробив до Водната палата ще струва на бюджета почти 750 000 лв. Това е прекалена сума. 380 000 лв. от нея, и то без ДДС, са за работния проект. Как може да струва толкова много, като за база е използват изработен още преди години проект? Още по-фрапиращо е да се говори, че за извършените дейности строителната фирма трябва да получи 100 000 лв. Участъкът, на който бяха разбити настилките, велоалеята и паркинга е 100 метра. Не е възможно цената да е толкова висока.

Другите разходи също са абсурдни – 7400 лв. за надзорника, който така си свърши работата, че първото строително разрешение беше незаконно. Наложи се недоволните граждани да им вършим работата, като се обърнахме към РДНСК. На същата фирма по разчетите на общината трябва да бъдат още платени 24 000 лв. Какво са свършили за 3 седмици, колкото минаха от първата копка до замразяването на обекта, че да получат толкова пари? Много пловдивчани правят бизнес, наясно са с цените и трудно може да бъдат заблудени. А и би било редно, след като от общината направиха обществено обсъждане чак след спирането на строително-монтажните работи, след като незаконно изсякоха n броя дървета и след като няма становище от НИНКН, да са поне малко „по-скромни“ в сумата за дейностите, които са изброили за плащане. Нищо по този проект не е в ред, за да имат очите и лицето да изнудват.

Сметките на общината са направени така, че съветниците да се разколебаят и в понеделник да гласуват работата по пробива да продължи, за да не бъдат загубени толкова много пари. Затова казвам, че става дума за извиване на ръце, но не само на съветниците, а и на всички пловдивчани – бюджетът е на целия град.

В понеделник несъгласните с този пробив ще бъдем в залата на Общинския съвет, за да покажем, че не сме се отказали да спрем този безумен проект, а и да проследим как ще гласуват съветниците.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина