АктуалноГрадътИзбор на редактораКриминалеНовиниРазследванеТемида

Експертизата: Шофьорът с джипа на Руски карал с 175км/ч

В кръвта му не са открити следи от наркотични и упойващи вещества, нито такива за употреба на алкохол, твърдят вещите лица

21-годишният К. Е., който загина в пътнотранспортно произшествие на 13 май 2024 г. в гр. Пловдив, на бул. „Руски“, е управлявал джипът-ковчег със скорост 175 км/ч. Това гласи заключението на автотехническата експертиза, съобщиха преди минути от Прокуратурата.

По досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив, за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което загинаха той и спътничката му Т.Н. на 20 г. към момента са изготвени две експертизи – химическа и автотехническа.

Припомняме, че Двамата загинаха в брутална катастрофа на централния пловдивски булевард, а техните спътници бяха откарани в УМБАЛ „Св. Георги“ в тежко състояние. По време на спасителната акция бе ранен от паднало върху него дърво огнеборец, който бе настанен за лечение в Клиниката по ортопедия и травматология.

Няколко часа след катастрофата на брифинг на МВР и Прокуратурата стана ясно, че загиналият шофьор на булевард „Руски“ е със 17 нарушения за 3 години, а майка му е служител на КАТ.

Днес от държавното обвинение съобщиха, че според заключението на първата експертиза – химическа, в кръвта на водача не са открити следи от употреба на наркотични вещества и други упойващи средства. От там още веднъж потвърдиха, че Няма алкохол в кръвта му.

Състоянието на пострадалите пасажери и пожарникарят, които са на лечение в болница се подобрява, стана ясно още днес.

По делото се извършват и други действия по разследването, уточниха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина