АктуалноГрадътИзбор на редактораКриминалеНовини

17 нарушения за 3 години има загиналият шофьор на булевард „Руски“

17 нарушения за 3 години стаж зад волана има загиналият шофьор на булевард „Руски“. 21-годишният Кристиан Екмекчиян обаче не бе определен от шефа на КАТ-Пловдив Красимир Нешев като рисков водач. Това стана ясно от общо извънредно изявление на Прокуратурата, „Пътна полиция“ и Пожарната във връзка с ужасяващата катастрофа на възловата пътна артерия тази нощ, при която загинаха двама младежи, а в хирургиите се борят за живота на техните спътници.

Шофьорът на Рейндж Роувъра с книжка от 3 години

Представителите на трите институции изказаха съболезнования към близките на загиналите. От наблюдаващият прокурор по досъдебното производство Борис Михов стана ясно, че в момента се извършва химическа експертиза на кръвта на жертвите, назначени са и множество други експертизи. Автомобилът и вещите от него са иззети като доказателства. На настоятелните журналистически въпроси за това дали в джипа са открити празни флакони от райски газ и бутилки от алкохол, от прокуратурата отказаха коментар, като само допълниха, че доказателствата са иззети и тепърва ще се проучват.

По данни на пътна полиция, 21-годишният Кристиан Екмекчиян е бил с три години стаж зад волана и до този момент има 17 нарушения на Закона за движение по пътищата. Сред тях има такива за превишена скорост, неизползване на предпазни колани и ПТП поради неспазване на дистанция. Въпреки тази информация директорът на КАТ-Пловдив не пожела да определи шофьора като рисков. По думите му тези нарушения са несъществени. „Но броят им е голям“, каза все пак той. И потвърди, че майката на загиналия водач е негова колежка в КАТ.

На брифинга стана ясно още, че Рейндж Роувърът е регистриран на софийска фирма. В момента се проучва връзката между колата и Кристиан Екмекчиян.

56-годишният пожарникар Димитър Галчев, който пострада по време на спасителната операция след катастрофата е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Свети Георги“ с множество фрактури по тялото. Шефът му ст. ком. Васил Димов разказа, че върху него се е стоварило дървото, в което е катастрофирал автомобила, докато огнеборците са укрепвали колата. Галчев е останал затиснат под ствола, стана ясно от изявлението.  

Пострадалите в катастрофата с две жертви са в тежко състояние

Подробности гледайте в клипа:

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. 17 са само регистрираните нарушения. Това, последното, нямаше да бъде регистрирано, ако не беше завършило по този начин. И да не забравяме ролята на майката катаджийка

  2. За такова изявление шеът на КАТ е редно да си ходи, ако има достойство! На пътя всяко нарушение може да е фатално.
    Младежът е рецидивист на пътя. Колко ли още нарушения са прикрити заради мама?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина