АктуалноГрадътЖивотЗелен град

Мислят за велоалея до Пазарджик по Марица, но неясно кога

Обсъждат се варианти за изграждане на велоалея по дигата на река Марица в зоната на Гребната база. Това потвърди кметът Здравко Димитров, но не даде подробности в какъв етап на идеята и проектирането е тази транспортна връзка.

Разговаряли сме с Пазарджик, и с кмета на Стамболийски, може велоалеята да стигне по реката до самия град Пазарджик. Ще стане много хубаво, ако има възможност, коментира още Димитров.

Работи се и по изграждането на 656 дка парк зад хотелите на Гребната база покрай реката в западна посока. Това си е отредено за парк и завинаги ще остане парк, категоричен бе кметът на Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Идеята е страхотна , но не и в нашата корумпирана татковина. Тук ще се намери един строител , да речем Пимк и ще се почне едно строене поетапно ,кат сякаш е магистрала ,а не велоалея. После ще се почне едно извиване ма ръцете на общините за пари от въпросният строител и така до пълно издояване на евро средства и резултат кръгла нула

  2. Преди мнооооого години,когато шосето Пловдив-Пазарджик не беше с асфалтово покритие,а с бетоново такова/дъртите трябва да помнят,а аз съм един от тях/, ходехме с колелетата до Пазарджик и обратно.Нямаше такова движение,каквото има сега. Така че,нищо ново под слънцето!!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина