АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод небето

Тежкотоварните превозвачи у нас наемат самолет за протеста в Страсбург

Браншът: Ще използва всички форми на протест, които познаваме и които са разрешени от закона срещу пакета „Макрон“!

Съюзът на българските международни превозвачи организира масов протест в Страсбург на  Страсбург на 27 март, когато Европарламентът ще разглежда промените, станали известни като пакета „Макрон“. Тежкотоварните превозвачи у нас дори ще наемат самолет за протеста, тъй като не разполагат с достатъчно време за организация и придвижване. Това бе решено днес в Пловдив, където браншът провежда годишното си събрание в хотел Санкт Петербург.

Съюзът на международните превозвачи ще използва всички форми на протест, които познаваме и които са разрешени от закона срещу пакета „Макрон“, категорични са превозвачите.

„Това е единственото нещо, което можем да направим за бранша, тъй като на всички е ясно, че става въпрос за политическо решение, което ние не можем да отменим,“ коментира Ангел Траков – председателят на Съюза на международните превозвачи в България.

„Можем да отидем с тировете там, както и да се опитаме да спрем всички наши автомобили в цяла Европа, което е трудно, но ще има голям ефект, ако успеем да го направим,“ допълни още той.

Очаква се нашите превозвачи и техни служители да окупират Страсбург в сряда, а заедно с тях и колегите им от: Латвия, Литва, Румъния, Унгария и Полша.

Браншът у нас смята, че ако приемането на Мобилен пакет I в последната пленарна сесия на отиващия си Европарламент се случи, то 90 на сто от превозваческите фирми в България ще бъдат застрашени от изчезване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Изведнъж, мерки са в интерес на крайния изпълнител (шофера), които биха вдигнали стандарта на работа на същия този изпълнител (да спи на хотел от време на време и да лети до България на всеки три седмици – сумарно около 300 евро допълнителен разход) и реееев от фирмите. Айде бе, стига сте се ояждали (и наемали самолети) и престанете да се *бавате с хората.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина