ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Студентите от 8-те университета на среща с Омбудсмана на България

mediacafe.bg

Image title
Утре, (петък, 4.11.2011) младежка делегация от Пловдив ще се срещне с Омбудсмана на Република България Константин Пeнчев. Тя бе провокиране след жестоките убийства на двете момчета от Катуница и последвалите протести в цялата страна. Различни младежки организации, които са членове на Националния Младежки Форум (НМФ) начело със студентските съвети на осемте университета в Пловдив изпратиха до г-н Пeнчев официалните си искания подкрепени с подписка, която се събираше в деня на мирния протест. В нея се включиха няколко хиляди човека, които поискаха равни права за всички граждани в Република България, спазване на законите, конфискуване на незакони оръжия, събарянето на незаконите постройки в страната, полагане на обществен труд срещу социални помощи и др.

Миналата седмица представители на младежки структури в Пловдив се срещнаха с главния секретар на Община Пловдив. Предстои среща с бъдещия кмет на Пловдив г-н Иван Тотев относно проблемите на младите хора в града ни.

Важно!!! Какво трябва да знаете за Омбудсманът на Република България

Омбудсманът е застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес. Той е висш и независим конституционен орган, който се избира от Народното събрание за срок от пет години. Омбудсманът е независим в своята дейност и се подчинява само на Конституцията, законите и международните договори, ратифицирани и влезли в сила за Република България.

Очаквайте информация след разговорите с г-н Пeнчев утре!

Всички искания вижте тук!

Отворено писмо до институциите в Пловдив!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина