ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Премахнаха дървения павилион за изложби пред Кино Космос, площадът стана паркинг

Конструкцията бе използвана за изложби, кинопрожекции и срещи

От месеци пространството пред сградата пустее, а вече е и достъпно за автомобилен паркинг

Дървеният павилион пред Кино Космос, използван за изложби, кинопрожекции и други културни срещи, бе премахнат през уикенда. Конструкцията бе поставена от Колектив Кино Космос през 2014 година в опит сградата и пространството да се оживи с културен живот. Там постоянно се случваха различни събития през годините, свързани както с Архитектурния форум през есента, така и други изложби и културни мероприятия през всички сезони. 

Културният живот около кино Космос обаче спря преди около година, а след дълги опити за достигане до общ план за работа, Колектив Кино Космос свали доверието си със специална декларация от Община Пловдив и „Пловдив 2019“.

В последните седмици започна почистване в сградата, инициирано от пловдивската управа. Представители на Колектива пък разглобиха и прибраха конструкцията си след покана от районното кметство. Плановете за бъдещето на сградата не са ясни – дали ще продължава почистването и дали ще се случват някакви други събития, като работници около сградата днес не се забелязваха.

Пространството пред сградата пък пустее. Мястото вече се превръща в паркинг и площадчето се пълни ежедневно с автомобили.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина