ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Испански католически хор оглася Римския стадион

90-годишен диригент  предвожда "Nuestra Señora de las Nieves"

Католическият хор “Nuestra Señora de las Nieves” е основан от големия любител на музиката Луис Гаргайо и малка група певци през 1979 г. Под негово ръководство тази малка група, наречена по името на църквата, в която репетират, започва да набира сила, като увлича и други последователи. Днес това е един от най-известните в света католически хорове, в състав от 43-ма души, като много от тях са онези ентусиасти, които участват в сформирането му, както и самият му диригент, който днес е на 90 години. За почти четири десетилетия хорът е изнесъл стотици концерти по целия свят – Франция, Андора, Чехия, Германия, САЩ и разбира се, Испания. Едни от най-запомнящите се техни изпълнения са Misa del Peregrino в Катедралата в Сантяго де Компостела и Misa Solemnis в катедралата в Толедо. Хорът се е представял и на много тържествени събития, като визитата на папа Йоан Павел II в Мадрид.

В течение на годините около католическия хор “Nuestra Señora de las Nieves” се създава една жива общност покрай Мирасиера и околните квартали на Мадрид – хористите израстват там, идват на концерти и репетиции с децата и внуците си, на които предават разбирането и любовта към духовната музика. Това е хор, създаден от хора, влюбени в музиката, който се е превърнал в един неразделен организъм, в група от приятели, които предават красотата на испанската духовна музика по целия свят с посланието, че човек не остарява, ако съхрани духа си млад. Затова и мотото на хора е “Музиката съхранява духа млад”.

В България католическият хор “Nuestra Señora de las Nieves” ще се представи в Пловдив и София с широк репертоар от музикалната история на Испания – музика от Каталуния, Кастиля ла Манча, Кастиля Леон, Страната на Баските, Кантабрия, Астуриас и Галисия.

Католическият хор “Nuestra Señora de las Nieves” ще се представи в Пловдив на 23 юни в Римския стадион от 19:00 ч. и София на 26 юни във Военния клуб от 19:00 ч. с широк репертоар от музикалната история на Испания – музика от Каталуния, Кастиля ла Манча, Кастиля Леон, Страната на Баските, Кантабрия, Астуриас и Галисия. Хорът е подготвил и специална изненада за българската публика – една позната и обичана българска песен.

Концертът се организира от Be Great Travel Services.

Билетите са в продажба от eventim.bg и са с цена 20 лв.

Вижте видео https://youtu.be/YTNzbyNMemQ

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина