ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

50 български студенти блестят в Свободен университет Брюксел

Деканът на икономическия факултет гостува на Европейския колеж по икономика и управление

Стартира сътрудничество между двете учебни заведения

Image title
50 български студенти блестят с отличните си резултати в едно от най-квалитетните висши училища на Стария континент- Свободен университет Брюксел. Това разри пред Под тепето деканът на факултет „Икономически, социални и политически науки” на супер престижния ВУЗ проф. Жоел Брансон. Той бе гост на ректора на Европейския колеж по икономика и управление доц. Цветан Коцев днес по обяд. Професорът бе част от белгийската делегация, която се запозна с организацията на работа и преподаване в ЕКИУ и обсъди бъдещи съвместни инициативи. Основен инициатор на срещата бе проф. Жак Вилрокс, председател на Белгийско-българската асоциация Best2B. На нея присъстваха още преподавателят в Свободния университет Брюксел проф. Николай Денчев, чийто труд „Бизнес за растеж” впечатли академичната общност в Белгия, проф. Кръстьо Петков и Жан Виденов.

Image title
Обсъдихме възможностите за сътрудничество между университетите в различни направления. Това бе първа среща на такова ниво, но не и последна. Имаме много общи идеи, каза ректорът на ЕКИУ доц. Коцев.

Image title
Днес направихме първата стъпка към сътрудничество. Много съм впечатлен от дейността и активността на пловдивските ми колеги. Нямам практически опит с българската образователна система, но една от причините да посетя Пловдив и Европейския колеж са именно тези 50 български студенти, които учат в нашия университет и са сред най-добрите. Това предполага интерес към съвместни проекти. Друга причина да бъда днес тук и да говоря за коопериране е, че нашият университет има много добри връзки с България не само на студентско ниво, но и на преподавателско, отбеляза проф. Брансон и посочи колегата си проф. Денчев. После допълни, че двете висши учебни заведения могат да обединят усилия на много фронтове. Най-важното е, че и двете страни разполагаме с много хора с опит, които биха помогнали в сътрудничеството на различни нива, допълни деканът на икономическия факултет в Свободен университет Брюксел. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина