Евстатиев свали 30 кг. (ВИДЕО)

Темида

Обвиненият в изнасилване е отслабнал значително по време на престоя си в ареста

За 4 месеца той е претърпял мозъчен инсулт, отключен диабет, бъбречна недостатъчност и тежък депресивен синдром

Адвокат Колчева: Момичето лъже, за да защити честта на родителите си

Пловдивският окръжен съд отново разгледа мярката за неотклонение „задържане под стража” на екс кмета на Пазарджик, Иван Евстатиев. Обвиненият в изнасилване на непълнолетна, този път се яви с двама защитници, адвокатите Колчева и Бенгарски.

Прокурорът по случая бе абсолютно категоричен, че Евстатиев трябва да остане в ареста, като заяви, че според последните направени епикризи, обвиняемият е напълно вменяем, с ясно съзнание и адекватен. Бе допълнено още, че заради предните му постове в политиката и общественото му влияние, той е имал развито чувство за беззаконие. Той като Евстатиев е адвокат, до голяма степен от това дело зависи дали той ще може да практикува през следващите години, заяви още обвинението.

Адвокат Колчева рязко контрира прокурора, като зави, че епикризите са правени след престоя му и лечението в болница, като дебело подчерта, че Евстатиев е настанен в болнични заведения заради настояването на защитата, а не заради преценка на прокуратурата.

Защитничката заяви пред Темида, че пострадалото момиче 3 пъти е дало показания, в които има категорични несъответствия.  По време на първия разговор с органите на реда, девойката ясно си е спомняла всичко и е заявила, че сексуалният контакт не е бил насилствен. Във вторите показания, тя ясно казва: „Дори да не бях пила алкохол, пак нямаше да му откажа”. И в двата протокола от разпитите, момичето казва, че се е ударила по стълбите. Силно контрастен обаче е третият документ, в който тя твърди, че не е могла да помръдне и че не се е удряла.

Колчева бе категорична, че според нея някои от репликите по време на втория разпит са наизустени, а третият път е бил откровено лъжене. Освен това, последните показания са дадени пред съдията по делото в Панагюрище, където след провеждането им, прокурорът е попитал: „До тук добре ли беше?”

Освен противоречивите показания, такива са и съдебно-медицинските експертизи, направени при три различни прегледа на непълнолетната девойка, които констатират различни и пресни дефлорации в различни области на гениталиите. Противоречия има и в думите на пострадалата и баща й. Таткото заяви на всеослушание, че момичето се страхува и е било заплашвано от семейството на Евстатиев, докато девойката е категорична по време и на трите разпита, че тя не е била заплашвана и не се страхува.

Адвокат Бенгарски, пък, заяви, че е наясно, че в документите по делото има разпечатки от мобилните оператори, в които разговорите твърдят точно обратното на това, че актът е бил изнасилване, но защитниците не разполагат с тях и не могат да ги ползват.

Макар и противоречията, които бяха изнесени пред съдебния състав, Евстатиев остава в ареста, а съдията по делото, шеговито преди да вземе решение, заедно със своите колеги, заяви, че ще се обади на Евстатиев, за да го осведоми за решението на съда. 

Цялото иявление на адвокат Колчева можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=U9qsfcmP32A&feature=youtu.be

Споделете ни във:

1 коментар за “Евстатиев свали 30 кг. (ВИДЕО)

  1. Крайно време е един като този кмет да бъде осъден и да лежи в затвора, момичето мъже или не лъже е без значение, факта, че рози боклук на години кани и налива с алкохол едно дете, което е такова за него, означава, че Рой го е правил многократно, че той е един жалък и алчен, долен даже не мога да употребя думата – човек, защото не е такъв,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.