Ботев ПдГрадътЛоко ПдНовиниСпортен Пловдив

Полицията предприема мерки за предстоящото футболно дерби

Пловдивската дирекция на вътрешните работи е създала необходимата организация за осигуряване на спокойствието и безопасността на движението в областния град във връзка с дербито между ПФК „Локомотив” и ПФК „Ботев”, което ще се състои в неделя, от 18.30 ч. на стадион „Локомотив”.

Предвид сключено предварително споразумение между ръководствата на двата клуба, футболната среща ще се проведе пред публика само на отбора домакин. Ангажимент по опазването на реда на територията на стадиона има частна охранителна фирма, която при възникнала необходимост ще бъде подпомагана от полицейски служители.

Привържениците на гостуващия отбор ще имат възможност да проследят мача на специално изградена видео стена на терена пред централната трибуна на стадион „Христо Ботев”, като достъпът до там ще става през входовете на бул. „Източен”.

Преди, по време и след провеждане на двубоя полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на закононарушения на територията на целия град. В периметъра около двете спортни съоръжения ще има осезаемо присъствие на униформени, а мобилни екипи ще реагират на всеки сигнал за противообществена проява.

С цел обезпечаване на пътната безопасност със заповед на кмета на Община Пловдив от 16.00 ч. до 23.00 ч. затворена за моторни превозни средства ще бъде ул. „Варшава”, в отсечката между ул. „Богомил” и ул. „Славянска”. При необходимост е възможно временно ограничение на движението и в района, заключен между бул. „Санкт Петербург”, ул. „Лев Толстой”, ул. „Проф. Цветан Лазаров”, ул. „Димитър Ризов”, бул. „Източен”, ул. „Богомил” и бул. „Христо Ботев”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина