ЗдравеПУЛС

Стрийт арт фестът удари на камък

Едно от най-значимите събития за улично изкуство в Пловдив е на път да се провали заради неуредици между новия и стария директор на училището „Димитър Талев“. Старият директор и Община Пловдив са дали съгласието си за провеждане на феста и на артистите е било разрешено да изразят творчеството си върху фасадата на основното училище. Новата директорка обаче, Ирина Чолакова, която е встъпила в длъжност на 18-ти този месец се обявява против изрисуването на сградата.

Идеята на райтърите е освен да освежат фасадата на училището, да покажат как се развива стрийт изкуството в страната. Те не просто драскат, а оставят послание върху стените. Освен това, сами осигуряват средствата и материалите за работата си, не искат заплащане за труда си, макар че става все по-високо ценен в страната ни. Самото събитие е отразено и в сайта на ОУ "Димитър Талев", където администрацията кани родители и ученици да наблюдават случващото се.

Според  4 дами обаче, поддръжнички на Чолакова, рисунка на Насимо и Иван, изобразяваща детето на Иван е грозна и страняла от основната идея на феста. В момента дамите се опитват да възпрепятстват процеса на работа на момчетата, но никой от тях не е спрял да рисува. Младите мъже все още да върху крановете и продължават работа.

Това, което споделиха те, е че видимо пловдивското улично изкуство удря на камък. Възмутените са много, но артистът е не само поради, а въпреки всичко, както в крайна сметка сами можете да видите.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

  1. Моля да не коментира, който не е запознат – визирам Десислава Аспарухова. Аз бях там и ръководтсвото НЕ съботтираха фестивала. Съботираха изобразяването на ГОЛ Вапцаров, което е срам!

  2. Други английски думички знаете ли? Наричайте нещата с истинските им имена. Приятелите на зам.кметчето Стефан Стоянов(наше дете) се „изразяват“ където сварят и каквото си пожелаят.Другите простосмъртни имат нужда от планове,одобрения,подписи,печати,експертни съвети…Журналистите да не пишат глупости,ами да видят защо и от кого се нарушават законите!

  3. Аз бях там, ръководството направи всичко да съботира феста.Гордея се с авторите на графитите, че въпреки всичко съумяха да запазят контрол и да продължат. БРАВО

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина