ЗдравеПУЛС

Рушат го! Убиват ни града!

Събарят тютюневия склад на „Одрин“ 8 с разрешение на общината      

 

Рушат го! Убиват ни града! Тази реакция на кореняк пловдивчанин, собственик на къща на ул. „Иван Вазов“ изобразява най-ярко случващото се в Тютюневия град днес. Архитектурният бисер на улица „Одрин“ 8, невписан за паметник на културата заради техническа грешка, ще бъде сравнен със земята до края на деня. Багери събарят прекрасната фасада на тютюневия склад пред погледите на десетки меко казано възмутени свидетели през целя ден.

Бригадата, която унищожава сградата работи срещу всякакви правила за безопасност на труда. Работниците нямат дори каски на главите, а всички опити на будни граждани да се свържат с някоя от институциите днес се оказаха неуспешни заради почивния ден. Това до някаква степен обяснява защо именно днес, в неделя, стартира разрушаването на тютюневия склад.

Новината за случващото се разпространи светкавично из архитектурната гилдия, която е меко казано гневна заради събарянето на един от най-красивите тютюневи складове. Под Тепето бе на място на събитието и поиска документ от ръководителя на дейностите, с какъвто той разполагаше. Мъжът показа разрешение за събаряне на сградата, подписано и подпечатано от община Пловдив, лично от лицето Николова. На 3-ти февруари 2015 година. Той обясни, че собственикът на имота има право да събори сградата, но не разкри какви са инвестиционните намерения за мястото. Не коментира също, че има заповед от НИНКН за поправяне на техническата грешка, поради която складът не е вписан като паметник на културата.

Очаквайте подробности по темата!

Снимки: Лина Кривошиева

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

17 коментари

  1. Намерете главния архитект и го попитайте, дали е разбрал от медиите, какво е решила общината. Дано се случи в добра кондиция, та да получите трезв отговор.

  2. Когато един път доброволно сме се отдали на властта на мутри, трябва да знаем, ще живеем в град, който всъщност е на тях. Ние не сме „тугеда“, няма и да бъдем. Нито днес, нито през 2019. Ние сме другите, не сме като тях и трябва да им го покажем.

  3. Когато един път доброволно сме се отдали на властта на мутри, трябва да знаем, ще живеем в град, който всъщност е на тях. Ние не сме „тугеда“, няма и да бъдем. Нито днес, нито през 2019. Ние сме другите, не сме като тях и трябва да им го покажем.

  4. Тая тъпа община и още по-тъпата 2019 заслужават хората да пишат до Брюксел и да споделят опита си с мафията на града! До 2019 само стъкларии ли ще оставите? Нали щяхте да реставрирате Тютюневите складове!!!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина