ЗдравеПУЛС

Бутат тютюневия склад на „Одрин“ 8

Ремонтът на покрива завърши със събаряне на сградата

Това, което упорито се опитвахме да предотвратим, се случва в момента. Бутат тютюневия склад на улица „Одрин“ 8.

Неслучайно събарянето на сградата се извършва в почивен ден. Явно изпълнителите на поръчката са очаквали безпрепятствено и мълчаливо пловдивчани да гледат как се руши архитектурното бижу, но няма как нито един човек да остане безучастен към подобно потресаващо деяние.

Друг факт е, че събарянето няма как да се случи без съгласието на община Пловдив, която очевидно е дала зелен светофар на работниците. Припомняме, че в началото на миналата седмица започнаха уж ремонтни дейности на покрива на сградата. Няколко пъти се опитахме да получим информация по въпроса, ни никой не отговори на запитванията ни.

Самата сграда е паметник на културата, но поради техническа грешка, не е вписана като такава, а за паметник е обявена съседната сграда, която се помещава на номер 6. Министерството на културата е уведомено по случая и още тази седмица се зае да коригира документацията по случая, като се очакваше това да се случи в началото на идната седмица, т.е. само след ден.

Общината изпревари действията на министерството, а пловдивчани са в потрес от случващото се. Огромна лавина от негодувание по случая ни заля, като въпросът: „Това ли е Европейската столица на културата?“ се повтаря отново и отново.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Коментарите на тези дето искат събарянето сигурно са щото не са излизали от село скоро! Хора вземете си отпуск и пътувайте из Европа! Идете в Париж, Прага, Виена, Будапеща, дори и в Берлин, ако хората рушаха като нас сега едва ли щяха да имат тези великолепни столици и макар Пловдив да не е столица, той е уникален с всичко ПРЕДИ соца и демокрацията! Длъжни сме да пазим историята му дори това да не се харесва на много придошли!

  2. Пловдив си отива бавно и безвъзвратно под гилотината на войнстващата простотия и селяния, напълнила града в последните десетилетия и докопала се до властта. И тук са се изтропали двама такива. Къде са гражданите, къде е интелигенцията, има ли такива в Пловдив?

  3. Бахти паметника на културата, да ги махат тия грозни сгради и със реновиране, пак щеше да е супер грозотия… wtf тютюнев склад в центъра..

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина