ЗдравеПУЛС

Повдигнаха обвинения срещу главния архитект на Пловдив за събарянето на тютюневия склад

Окръжната прокуратура повдигна обвинения срещу главния архитект на Община – Пловдив – Румен Русев и представителя на „Одрин 8”– Георги Бранеков

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения срещу Румен Русев и представителя на „Одрин 8“, Георги Бранеков, за събарянето на тютюневия склад през пролетта. Спрямо Русев е повдигнато обвинение за извършване на близо 60 нарушения на нормативната база, изработването на работни и подробни устройствени планове, за това, че е допуснал осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство и много други.

Бранеков, пък, е привлечен под наказателна отговорност за подправяне на документи. При претърсване е било намерено и иззето преправено Удостоверение, издадено от Министерство на културата, Национален институт за недвижимо културно наследство. Преправката е била в частта от съдържанието, удостоверяваща статута на „сградата на ул. „Одрин” № 8, като наместо действителния текст е било вписано, че сградата не притежава статут на единична недвижима културна ценност и същата попада „извън охранителната зона на архитектурно-строителна недвижима ценност „Тютюнев склад на ул. „Одрин” в гр. Пловдив и „е извън обхвата на територия с културно-историческо наследство със статут на групов археологически и архитектурно строителен паметник”.

Очаквайте всички подробности по темата!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Нали на всички ни е ясно, че нищо няма да им се случи?! Тотев ще „набие канчето“ на Русев,ако му хрумне да напусне общината (помним изказването). Толкова му е ценен архитекта!!! Защо ли?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина